RIKTA 05

Profesionalni-magnetno-infracrveni laserski terapeutski aparat RIKTA 05

RIKTA 05  je najnoviji medicinski uređaj koji koristi najnovija dostignuća kvantne terapije. On je potpuno siguran za korištenje, pouzdan u radu i učinkoviti a liječenje i prevenciju mnogih bolesti.
Zahvaljujući višegodišnjim istraživanjima velike skupine znanstvenika, liječnika, inženjera, genetičara biofizičara Rusije, po prvi puta u svijetu bio je napravljen multi-funkcionalni magneto-infracrveni laserski terapeutski aparat RIKTA 05 s povratnom biovezom.

Aparat je certificiran u Ruskoj Federaciji pod brojem POCC RU.IM02.B15961
Uređaj posjeduje Europsku certifikaciju te odgovara direktivi Europskog ekonomskog saveza 93/42 EES. Registarski broj: V-
06-46

Terapijski čimbenici

-pulsirajuće infracrveno lasersko zračenje
-pulsirajuće širokopojasno infracrveno zračenje
-pulsirajuće crveno svijetlo
-statičko magnetsko polje
-perutana elektro-neuro stimulacija

Uređaj je namijenjen za neinvazivno i bezbolno (bez oštećenja kože) liječenje širokog spektra bolesti s individualnim postavkama za organizam pacijenta, s obzirom na njegovo funkcionalno stanje tijekom terapeutskog postupka.

Uređaj se može koristiti uz medikamentozno liječenje.
RIKTA 05 pruža istovremeno penetraciju tkiva, utjecaj na biološki objekt koherentnih i nekoherentnih infracrvenog i crvenog svijetla u kombinaciji s površinskim djelovanjem stalnog magnetskog polja.

Liječenje pomoću RIKTA 05 proizvodi se kontaktnom metodom, u kojoj se sonda primjenjuje izravno na bolna područja i mjesta, a tako i bez kontaktnim načinom kod instaliranja sonde na 1-3 cm od površine patologije (rana, opeklina, čir, itd.).

Kompleks kvantne terapije RIKTA 05 u isto vrijeme uključuje lokalne i opće mehanizme ozdravljenja, brzo obnavlja protok krvi u tkivu i organima, stimulira senzorne i mišićne strukture, smanjuje bol, edeme, stres, živčani i mišićni umor, eliminira upalni proces, normalizira imunološki sustav, ubrzava proces ozdravljenja, pomaže kompletnoj rehabilitaciji organizma.

Tijekom tretmana liječenja aparat osigurava:
-kontrolu temperature između dvije točke pacijenta pomoću senzora diferentne termometrije i procjenu staničnog imuniteta.
-kontrolu srca (otkucaji srca) pomoću pulsnog senzora
-kontrolu disanja pacijenta pomoću specijalnog senzora

Kompleks sadrži dva načina rada:

Režim «RIKTA»: svi se parametri tretmana liječenja postavljaju se ovisno i individualnim simptomima pacijenta.
Senzorne signale temperature, pulsa i disanje koristi se samo za informaciju o stanju pacijenta.
Režim «BIO»: režim biološko povratne veze. Početni parametri tretmana postavljaju se tako što senzori temperature, pulsa, disanja, koriste se za kontrolu i upravljanje tijekom postupka liječenja.

Posebnosti korištenja aparata RIKTA 05

Jedna od važnih prednosti RIKTA 05 korištenje vremenskog tajmera ne s fiziološkim nego s biološkim individualnim vremenskim standardima. Odbrojavanje u biološkim (broj impulsa otkucaja),a ne u fizičkim jedinicama vremena omogućuje standardizirati pravo trajanje terapeutskog djelovanja bez obzira na stanje pacijenta te osigurava bolju stabilnost terapeutskog učinka ovom slučaju, proizvodnja uvjetovanog refleksa (tkivna pamet) reakcije kapilarne mreže na dah pacijenta povećava kvantno djelovanje, ubrzava i jača povratni refleks organizma.

Brzina biološkog refleksa u svakom organizmu je individualna i ovisi o znakovima disbalansa energetskog sustava. Subjektivno biološko vrijeme čovjeka ovisi o ravnoteži simpatičkog i parasimpatičkog tonusa. Povećavanje simpatičkog tonusa ubrzava individualno biološko vrijeme (čovjek misli da je prošla minuta a po fizičkom vremenu prošlo je samo 40-50 sekundi). Povećanje parasimpatičkog tonusa zaustavlja ovo vrijeme. Emocionalni faktor a stoga i hormonalni tonus, sposobni su naglo mijenjati brzinu neuropsihičkih, somatskih, strukturno-metaboličnih i funkcionalnih procesa na staničnom i substaničnom nivou tkiva i organa.

Da bi Vi to bolje razumjeli procijenite primjer: provođenje jednog sata u stojećem položaju u redu za kartama na koncert voljenog pjevača i jedan sat provedeni na koncertu tog pjevača su biološko različita vremena.

Uređaj RIKTA 05 umjesto fiksiranih frekvencija djelovanja koristi široki spektar senzora za očitavanje ritmova krvotoka.
Utjecaj na organizam pacijenta proizvodi se automatski i sinkronizirano s promjenom tih ritmova povećavajući samo vremensko najbolje momente za punjenje organa i tkiva krvotokom te time i poboljšavajući energetski resurse stanica.

U skladu s karakterom patologije (vrstom bolesti) umjesto postavljanja frekvencije djelovanja zalaže se jedan od četiri režima liječenja.

Režimi su različiti po omjeru dubinske modulacije signala senzora pulsa, disanja i tremora (rezonantne frekvencije 7-13 Hz ).
REŽIM 1 se koristi kod odsutnosti izraženog poremećaja ravnoteže između arterijskog i venskog dijela kapilarnog toka.
REŽIM 2 se koristi kod hipoksije tkiva, liječenja postoperacijskih rana, deformirajuće osteohondroze, artroze,miozitisa, neuritisa,a također za sportske ozljede i kozmetološke tretmane.
REŽIM 3 se koristi kod izraženog upalnog procesa i arterijskog zagušenja.
REŽIM 4 vrlo je efikasan te ubrzava proces oporavka kod venskog zastoja i venske hiperemije.

Osnovna frekvencija u radu aparata je 22,5 kHz  što odgovara maksimumu stvaranja singletnog kisika i pruža dublje prodiranje u tkivo laserskim snopom.

Snaga u aparatu RIKTA 05 se ne podešava jer aparat uvijek radi s maksimalnim kapacitetom uz prosječnu gustoću snage od 1 mW/ cm2.

Kod djece doza se smanjuje na račun skraćivanja ekspozicije 2-4 puta (60 otkucaja umjesto 120-240).U režimu bioupravljanja terapeutski raspon se brzo širi. Slabo djelovanje postaje efikasnijim a jače djelovanje ne uzrokuje predoziranje ili akutnost, koji su mogući u okviru zadanog intenziteta tijekom obične fizikalne terapije.
Režim bioupravljanja s fiksacijom bioritmova pacijenta isključuje navikavanje i adaptaciju jer razdoblje otkucaja srca i disanje stalno se razlikuju. Samo režim bioupravljanja omogućuje obnoviti ne samo razinu mikrocirkulaciju krvi na mjestu patologije već i obnoviti spektar ritmova cirkulacije što ubrzava oporavak trofičkog tkiva, poboljšava kvalitetu regeneracije drugih obnavljajućih procesa.

Zbog usklađivanja lokalnog i središnjeg krvotoka postiže se sistematski karakter liječenja, jača se hormonalna funkcija svih sustava ljudskog organizma i bio ritma. Važna značajka RIKTA 05 je sposobnost za brzu procjenu reakcije pacijenta na terapeutski učinak.

Reakciju pacijenta na tretman kvantne terapije možemo ocijeniti po promjeni pulsa,disanja i što je najvažnije, po kronobiološkom pokazatelju koji se koristio u praksi staroistočnjačke medicine: odnos bila prema disanju.

Takav indeks je najbolji u rasponu 3-5 što ukazuje na prisutnost «vrućih» ili «hladnih» bolesti, kako to objašnjava istočna medicina. U slučaju smanjenja raspona ispod 3 ili iznad 5, liječnik zaustavlja tretman terapije i radi stanku na 24 sata ili prenosi vrijeme tretmana na drugo vrijeme dana.

Aparat kvantne terapije sa bioupravljanjem RIKTA 05 je medicinski i dijagnostički alat nove generacije. On akumulira najnovija dostignuća kvantne terapije te se preporučuje za prevenciju i liječenje širokog spektra bolesti, osobito kod bolesnika s malim rezervama homeostaze, za liječenje djece, starijih osoba i kod složenih patologija povezanih s različitim bolestima.

Implementacija pomoću uređaja RIKTA 05 u interaktivnom režimu  kao što je metoda krono-dijagnostike i metoda kvantne bio-kronoterapije otvara nove mogućnosti za individualnu optimizaciju i osigurava visoki terapijski učinak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *