Blog

Cedrova smola


Prirodno čudo koje će izliječiti od mnogih bolesti! Smola cedra je poznata po svojim blagotvornim i ljekovitim svojstvima od davnih vremena. Još u drevnom Egiptu poznavali su ljekovita svojstva ove smole, a u 16. stoljeću smola se naširoko koristila za liječenje kuge. Nije bezveze u Rusiji ova smola nazvana “živicom” (od riječi “život”). Zahvaljujući njoj, oštećena stabla liječe svoje rane i štite deblo od prodora raznih parazita. Za ljudsko tijelo, cedrova smola nije ništa manje korisna.

Korisna svojstva smole obilježena su generacijom negativno ioniziranog kisika tijekom fotosinteze. Smola je jedno od najpoznatijih sredstva narodne medicine. Narodni iscjelitelji su vjerovali da ova smola apsorbira svu snagu i moć veličanstvenog stabla i u stanju je izliječiti puno bolesti.

Na primjer, u staroj Grčkoj, cedrova smola se koristila za probavne poremećaje, također njome su liječili bolesti bubrega i pluća, reumatizam i još mnogo toga. U Kini je to bio univerzalni lijek za gotovo sve bolesti, najčešće je bio korišten za glavobolje i zubobolje.

Danas se smola cedra na široko koristi u Sibiru i Uralu, gdje je poznata kao lijek protiv bolova i rana. Sibirski iscjelitelji tvrde da je u stanju brzo liječiti gnojne rane, ožiljke,ulkuse i opekline. .

Smola cedra u stanju je liječiti mnoge bolesti kože: furunkuli, akne, herpes, psorijazu, rane i opekotine. Oporavak kože kod liječenja smolom je jednostavan i bez ožiljaka.

Cedrova smola ima sljedeća ljekovita svojstva: anti-ulkusna, antioksidativna, detoksificirajuća, metabolička, anti-sklerotična, podržava aktivnost cerebralnog korteksa, zacjeljuje rane. Također vraća zaštitne funkcije postojećih stanica i pomaže u stvaranju novih, te također uklanja napon mišića, umor, ublažava depresiju. Istina, u stara vremena  drevne Kine smola je bila dostupna za liječenje samo kraljevskih osoba, budući da je ovu smolu moguće izvući samo u malim količinama. Carski liječnici imali su priliku proučiti njezina svojstva da bi se uvjerili u ljekovita svojstva ovog prirodnog komponenta.

 

U današnje vrijeme učinak cedrove smole na ljudsku kožu opsežno je proučen i aktivno se koristi u liječenju dermatoloških bolesti. Biljka dobro pomaže u borbi protiv ožiljaka, akni, furunkula, lišajeva, dermatitisa, kao i gljivica kože i noktiju. Uz pomoć smole cedra, brzo ćete očistiti kožu bez uporabe raznih kozmetičkih krema i pilinga. Smola posjeduje smirujući i tonirajući učinak, uklanja oticanje i crvenilo, te može vrlo značajno pomladiti kožu lica.

Također se koristi za otklanjanje bolova kod artritisa, osteohondroze, radikulitisa, reumatizama i dr. bolesti

Općenito, razni problemi s kožom su “profil” cedrove smole, čije korištenje, u sastavu krema, pomaže u borbi protiv pjega, akni, pigmentnih mrlja, prhuti, gubitka kose, pretjerane osjetljivosti na sunčevo zračenje, pojave bora.


5 October, 2018 Zanimljivosti ,
About admin