Blog

Kameno ulje


Kameno ulje je jedini proizvod koji može doprinijeti stimulaciji enzimskih procesa svih vrsta. Utječe na sve slabosti organizma, jača sve stanice tijela, štiti membranu organa. Zbog tih svojstava ovaj prirodni preparat često se koristi za liječenje različitih vrsta bolesti. Kameno ulje je supstanca mineralnog tipa, žućkaste boje.

Nastaje u lužnatom procesu različitih prirodnih minerala. Kameno ulje se pronalazi najčešći u Kini, Sibiru, Mongoliji i drugim zemljama Istoka.

Sakupljaju kameno ulje strugalicama s planinskih masiva. Zbog toga se u ulju mogu primjetiti sitni fragmenti kamenja i nekih stijena. Iz tog razloga, nakon prikupljanja ulje se čisti. Danas nema puno mjesta gdje se može pronaći kameno ulje. Znanstvenici do današnjeg dana nisu otkrili zašto ovo ulje dolazi u područja s malom populacijom u teško dostupnim grotlima i pukotinama stijena.

Danas, kameno ulje se često koristi u medicini. Posebno se koristi u mjestima gdje taj mineral nastaje. Narodni liječnici tretiraju uljem gotovo sve vrste upala i poremećaje gastrointestinalnog trakta. Također pomaže u liječenju prijeloma, krvarenja i opekotina. U nekim kineskim naseljima ljudi jedu ovaj mineral.Vrlo često se uz pomoć ovog lijeka tretiraju određene vrste bolesti jetre, gnojni čirevi, bolesti gastrointestinalnog trakta, tumori, bolesti gušterače.

Također, ulje se često koristi za preventivne svrhe kod pojave metastaza i u gerontologiji. Ovisno o tome kada i gdje se sakuplja mineral, njegov sastav može varirati.Najčešće se ulje sastoji  od kobalta, titana, nikla, selena, mangana, cinka, kroma, bakra, željeza, vanadija. U sastavu kamenog ulja se nalazi 49 elementa iz periodične tablice (skoro pola!) .Zahvaljujući takvom velikom broju elemenata koji su potrebni ljudskom organizmu, ovaj mineral može pružiti ljekovita svojstva cijelom tijelu.

U svojemu uobičajenom obliku, mineral se rijetko koristi, njegovi su spojevi najčešće koriste s drugim tvarima. Po svojoj prirodi oni mogu pomoći svim tkivima da luče dovoljan broj potrebnih elemenata iz krvi. Ove čestice su potrebne za popunjavanje enzimskih aktivnih centara.

Kod otapanja mineralne čestice se pretvaraju u ione, koje tijelo apsorbira kao katione, pokazujući maksimalni učinak. Kada se sredstvo koristi u oblicima za unutarnju uporabu, apsorpcija tvari odmah počinje u usnoj šupljini. To znači da učinak kamenog ulja počinje odmah, a ne nakon ulaska u probavni trakt. Nakon apsorpcije, mineral se raspodjeljuje po cijelom organizmu i pruža terapeutski učinak na potrebnim mjestima.

Elementi kamenog ulja su čestice prirodne za organizam, tako da je ovaj mineral sposoban povećati razinu svih bioenergetskih procesa. Također, kameno ulje jača mehanizam obrane na staničnoj razini. Jedna kura liječenja traje od jednog do tri mjeseca jer se ljekovita svojstva manifestiraju tijekom toga perioda kod raznih bolesti.

Zahvaljujući ovoj vrsti djelovanja na stanice organizma, kameno ulje se koristi kao dopunsko sredstvo za liječenje raka, tuberkuloze, pretilosti, dijabetesa, mentalnih i srčanih bolesti.

Danas se mineral koristi u različitim oblicima.Veliku popularnost kameno ulje dobilo je pri korištenju u kremama, melemima, mastima, uljnim spojevima itd. za vanjsku uporabu kod:

-bolesti i ozljeda kože (opekline, mehaničke povrede kože, gnojne rane, psorijaza, seborejni dermatitis, ekcem, akne, ugrizi insekata, urtikarija, ulkusi, koprivnjača, nekroza mekog tkiva, defekti kože kao posljedica stagnacije krvotoka).

-bolesti i traume lokomotornog aparata (frakture, nagnječenja, uganuća, bol u križima, artritis (uključujući reumatoidni artritis i giht), artroze, itd), išijas itd. Kameno ulje je bogat izvor hranjivih tvari, neophodnih za stvaranje i regeneraciju kosti i hrskavice (između tih tvari – kalcij, fosfor, magnezij, mangan, kao i poticanje prirodnog kolagena silicij, cink, bakar i sumpor).

-Kalij prisutan u značajnim količinama u kamenom ulju pomaže poboljšanju metabolizma vode i soli, čime se sprječava taloženje soli mokraćne kiseline u zglobovima.

-U liječenju ozljeda i bolesti kralježnice, mišića i zglobova.

– U kozmetologiji: zbog svog sastava koji djeluje kao antioksidans, kameno ulje sprečava proces starenja, sudjeluje u proizvodnji kolagena, ima izražen protuupalni učinak i dovodi do normalnog stanja vanjskih žlijezda lučenja, odgovornih za proizvodnju kožne masti. Geomalin je neophodan za održavanje ljepote i tonusa kože koja je sklona suhoći, pojavi bora i problemima vezanim s viškom masnoća.

Uz redovito utrljavanje kamenog masla u lukovicu kose, kameno ulje sprječava pojavu sjede kose, poboljšava njenu kvalitetu, stimulira rast i sprječava gubitak.


5 October, 2018 Zanimljivosti ,
About admin