Blog

UNIVERZALNA MATRICA ZA JAČANJE PAMĆENJA, KONCENTRACIJE I RADA MOZGA


UNIVERZALNA MATRICA ZA JAČANJE PAMĆENJA, KONCENTRACIJE I RADA MOZGA

Mozak je glavni organ središnjeg živčanog sustava, uz pomoć kojeg se aktivira kontrola svih aktivnosti čovjeka, kao i njegove osnovne fizičke i kognitivne funkcije (kretanje, govor, mišljenje, percepcija, emocije, pamćenje itd.)
Mozak se sastoji od milijardi moždanih stanica koje se nazivaju – neuroni.
Neuroni pohranjuju poruke poslane osjetilima. Međusobno su povezani i komuniciraju putem električnih impulsa.
U mozgu postoji oko 10 milijuna veza koje objedinjuju sve neurone.
Jedna od najvažnijih funkcija mozga jest pamćenje. Bez pamćenja, nažalost, ne bi mogli ništa naučiti niti koristiti svoje iskustvo. Pamćenje se smatra sastavnim dijelom mozga, a proučavanjem pamćenja bave se stručnjaci za biokemiju. Osnovna je teorija da čovjek pamti informacije koristeći receptorne impulse. Nadalje, na temelju karakteristika receptora, osoba može reproducirati informacije koristeći maštu i druge tehnike.
Medicinski stručnjaci utvrdili su temeljne uzroke oštećenja pamćenja. Ne treba brkati jednostavnu zaboravnost s oštećenom funkcijom mozga. Općenito, zaboravnost se javlja u određeno vrijeme, a funkcionalni kvarovi mozga mogu trajati godinama.
Sigurno Vam se više puta dogodilo da u određenome trenutku, kada treba precizno odgovoriti na neko pitanje, nikako ne možete izustiti ono što Vam je “na vrhu jezika”, a sigurni ste da znate odgovor. Također, svima su poznate situacije zaboravljanja nekih od svakodnevnih obaveza, predmeta koje kao da Vam je netko sakrio po kući, imena prvih susjeda ili lijeka koji već dugo koristite. Znate li baš uvijek svoj PIN? Zaboravnost je uglavnom simptom umora i slabije koncentracije.
Kad bi samo znali prepoznati sve signale koje nam organizam šalje svaki puta prije no što se dogodi neka havarija u našem tijelu, izbjegli bismo tko zna koliko teških stanja koja nam kompliciraju i čak ugrožavaju život. Ništa nije bolji prijatelj našeg zdravlja od prvog bola koji nam je dragocjena opomena, baš kao što i mozak kroz iznenadnu zaboravnost šalje SOS poruku na koju rijetko odgovaramo ili sa odgovorom fatalno kasnimo.

Naš mozak je svakodnevno izložen sve većem broju napada. Tu su kemija i farmakologija, razni antidepresivi i antipsihotici, prodor svih vrsta informacija kojima nas mediji zatrpavaju s tonama informacija.
Kako se mozak mijenja u modernom društvu? Kako održati trezven um? Kako se brinuti o zdravlju mozga, razvijati fleksibilnost uma i poboljšati pamćenje? Što učiniti kako bi smanjili stres?

Zapamtite, našem mozgu je potreban trening baš kao i našem tijelu. Što smo stariji, važnije je slijediti osnovna pravila zdravog načina života: uravnotežena prehrana, fizička aktivnost i dobar sad će pomoći u održavanju mozga i tijela u dobroj formi.
Mi Vam predlažemo još jedno rješenje za obnavljanje rada moždanih stanica i poboljšanje koncentracije i pamćenja – univerzalnu matricu koja je potrebna svakom čovjeku, kako školarcu, tako i svakoj osobi koja živi ubrzanim tempom!

 

 


29 November, 2019 Zanimljivosti
About admin