DOLAZI NOVO VRIJEME-VRIJEME DUHOVNOG RAZVITKA !

Svatko od nas bar jednom se zapitao što je Vrijeme. Vrijeme, kao prikaz događaja koji su otišli u prošlost i postali povijest, kao razdoblje koje utječe na ljude općenito.

Globalno, postoji makro razina i mikro razina vremena. Najčešće vrijeme uspoređujem s ljudskim životom, njegovom sudbinom. Primjerice, u Bazi postoje desetogodišnja razdoblja sreće koja čovjeku postavljaju određeni trend želja, motivacija, određene misli koje vode do djela i rezultata u određenom području života.

U prirodi postoje veći globalniji trendovi ili utjecaji Vremena kojima je podložan svijet.

Svemir se nalazi u stalnom pokretu. Stalno se mijenja, stoga se s vremenom mijenja i utjecaj energetskih ciklusa, razdoblja.

Mi se sjećamo i shvaćamo varijabilnost vremena kada smo vezani za sjećanja iz prošlosti. Ovo je svojevrsna povijest Vremena, koja se pokorava zakonima Svemira, Prostora i Feng Shui.

Utjecaj vremenskih perioda, prema kineskoj metafizici, temelji se na poznavanju 8 trigrama i 9 Letećih zvijezda.

Tisućama godina drevni Kinezi promatrali su Vrijeme i Prostor i zaključili su da u Prirodi postoji 9 razdoblja koja traju po 20 godina.

1 period 1864-1884

2 period 1884-1904

3 period 1904-1924

4 period 1924-1944

5 period 1944-1964

6 period 1964-1984

7 period 1984-2004

8 period 2004-2024

9 period 2024-2044

Iz ovoga možemo zaključiti da je svako 20-godišnje razdoblje povezano s prirodom određene Leteće zvijezde i trigramom koje će postaviti vlastiti trend, tendenciju razvoja našeg svijeta.

Trigrami i Leteće zvijezde su utjelovljenje temelja svemira, utječu na društvo u cjelini, na njegovu strukturu, ekonomiju, stavove i uvjerenja ljudi.

Sada, od 2004. do 2024. godine, živimo u 8. razdoblju i s trigramom Gen.

Razmotrimo značajke ovih glavnih parametara razdoblja kako bismo izvukli zaključak o utjecaju na svijet u cjelini.

Trigram Gen i Zvijezda 8 su simboli Zemlje.

Zvijezda 8 nalazi se u dvorcu Gen i simbol je “planine”. Trigram Gen predstavlja mladu energiju i simbol je najmlađeg sina, to su mladi ljudi. Smjer – sjeveroistok (detaljno to se uči na Qi Men Dun Jia).

“Planina” kao element Zemlje povezana je s gradnjom, nekretninama, očuvanjem. 8 – smatra se Zvijezdom bogatstva i blagostanja. Suština planine također se često izražava kao nepomična snaga i odvojenost, koncentracija, strpljenje, ustrajnost, što omogućuje donošenje financijskih odluka. Planina voli štedjeti, zbog čega je osiguranje povezano i sa zvijezdom 8.

Zbog toga se u ovih 20 godina grade visoke zgrade i tema nekretnina ima snažan utjecaj. Osiguravajuća društva se uspješno razvijaju. Doista, mladi ljudi su aktivni u financijskim sferama i postižu veliki uspjeh, zarađuju vrlo velik novac. Čak je i magazin Forbes primijetio da su milijarderi sada sve mlađi. Na prvom mjestu u ovom razdoblju bile su materijalne vrijednosti i gomilanje bogatstva.

8 je materijalna zvijezda.

Trigram Gen povezan je sa simbolom ruke. To objašnjava da mlađa generacija nastoji stvoriti nešto novo vlastitim rukama, izmisliti nešto što će im tada osloboditi ruke od raznih procesa – stvoriti robote.

Dakle, mlađa generacija, posebno muškarci, pokušavaju biti u 20-godišnjem trendu vremena. Podržavaju ih energije ovog razdoblja.

Rekli smo da se razdoblja mijenjaju svakih 20 godina i vrlo brzo će energija 9 zvijezde i trigrama Li preuzeti vlast. To će nesumnjivo donijeti novi trend, novi utjecaj Vremena.

Prije nego što razmotrimo što će nam donijeti zvijezda 9, vrijedi obratiti pažnju na vrlo važnu stvar – ovo je vrijeme prijelaza iz jednog razdoblja u drugo. Tijekom promjene 20-godišnjih perioda uvijek se događaju važni i kritični događaji. Događaju se nekoliko godina prije kraja posljednjeg razdoblja i nekoliko godina nakon dolaska novog razdoblja. Prijelazna vremena su uvijek BOLNA za sve.

Završno razdoblje je stresno vrijeme, vrlo stresno. Stara Qi isušuje, odlazi i stari procesi karakteristični za određeno razdoblje završavaju i to je gotovo uvijek bolno. Završno razdoblje, 20-godišnji ciklus je stresno i intenzivno Vrijeme. Sada svi mi vidimo kako se svijet mijenja. Ovo je teško vrijeme.

Dolazi novo 20-godišnje razdoblje od 2024. do 2044. godine.

Utjecaj zvijezde 8 zamijenit će vrijeme zvijezde 9, trigram Li, smjer Juga.

Zvijezda 9 odnosi se na element Vatre. Ovo je najviša Yang energija, moćna i jaka. Energije i simboli 9 zvijezde i Dvorca Li postavit će svoj vlastiti trend u svim sferama života ljudi.

Prije svega, ovo je energija Vatre i to ne samo Vatre, već najmoćnije Qi, čija slika može biti munja.

Trigram Li i zvijezda 9 imaju simbol sunca i sjaja.Vatra uvijek želi skrenuti pažnju na sebe. Trigram Li po svojoj strukturi može ukazivati na ovisnost koja može postati korisna i plodna. To se može izraziti u metafori “Sunce i Mjesec prijanjaju uz nebesa kako bi pronašli svoj sjaj.”

Vrijeme Vatrenog razdoblja je otvorenost, razmjena informacija i energije, orijentacija prema van, svjetlina i privlačenje pozornosti, nove ideje, želja za promjenama, duhovni razvoj. Snaga Yang je kreativnost.

Na temelju teorije Yin – Yang razumijemo da svaka energija ima “posebnost”, donosi i pozitivno i negativno. Negativ zvijezde 9 je taj što Vatra može biti nepredvidljiva i u svojoj nepovoljnoj manifestaciji može donijeti požare, eksplozije, izazvati razdražljivost, agresivnost i tjeskobu.

Vatra uvijek teži promjenama, koje mogu biti i pozitivne, dajući progresivan razvoj i negativne, uništavajući i paleći sve na putu. Osobitost zvijezde 9 je da je njezina energija sposobna ojačati sve dobro ili sve loše.

Iz ovoga proizlazi da će sljedeće, 9. razdoblje početi nositi trend duhovnog razvoja. Materijalne vrijednosti neće se manifestirati u istoj mjeri kao u 8. razdoblju, već će duhovne vrijednosti doći do izražaja.

Trigram Li simbolizira mlade žene. Njihova će se aktivnost povećati u svim sferama života. Već vidimo kako žene počinju zauzimati važne vodeće položaje i postaju prilično uspješne.

Pojavit će se mnoge ideje i dogodit će se proboj u informacijskoj tehnologiji, rast znanstvenih dostignuća, sve ono što može zamijeniti ljudsku inteligenciju. Pojavit će se duhovni ljudi, veliki mislioci i znanstvenici.

Od zanimanja će biti vrlo popularni : astrolozi, psiholozi, duhovni vođe, pisci, vojskovođe, vatrogasci, kozmetolozi, fotografi, optičari, sve što je vezano uz lasersku opremu ( kvantno!), sve vezano za praznike i show; liječnici – posebno oftalmolozi i kardiolozi.

Gore smo rekli da je prijelazno vrijeme između dvadesetogodišnjih razdoblja složeno i u pravilu utječe ne samo na svijet u cjelini, već i na svaku osobu. Nešto se promijeni u ljudima na mentalnoj razini, oni počinju razmišljati o svom životu.

Prijelazno vrijeme omogućuje preispitivanje „želim li i dalje živjeti na ovaj način ili želim raditi ono što volim“.

Dolaskom novog razdoblja postoji želja za promjenom načina života a s time stiže i razumijevanje što učiniti.

Kako nam 9. razdoblje može biti korisno za proučavanje kineske metafizike? Činjenica je da energije sljedećeg razdoblja nije samo vrijeme duhovnih ljudi.

Osoba koja ima znanje iz Bazi, Qi Men, Feng Shui ne samo da će biti tražena, već ćr se vrlo uspješno moći “uklopiti” u sljedećih 20 godina.

Pa, prijelazno vrijeme je samo prilika započeti utjelovljavati svoju želju s proučavanjem tajna prirode kroz kinesku metafiziku, stvorenu za dobrobit čovjeka.

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required