Search

Trebate pomoć? molekula.zg@gmail.com

KVANTNI ŠLJEM ZA LIJEČENJE BOLESTI MOZGA

Znanstvenici su po prvi put uspjeli izumiti kacigu koja može aktivirati neuralnu aktivnost i ubrzati mentalne procese. Stručnjaci su ugradili “umjetnu inteligenciju” u uređaj. Zahvaljujući posebnim senzorima moguće je očitati informacije iz ljudskog mozga. Podaci koji ulaze u uređaj obrađuju se računalnim programima, što dovodi do izgradnje modela pojedinih područja mozga nakon čega se u mozak šalju impulsi. Dolazi do ispravljanja aktivnosti neurona i aktivira se mentalna funkcija.

Znanstvenici su dokazali da nakon nekoliko kura terapija takve stimulacije mozga, osoba bilježi povećanje pažnje, ubrzanje procesa pamćenja i smanjenje tjeskobe. Dakle, uređaj ne samo da ispravlja funkcionalnu sposobnost neurona, već može imati i umirujući učinak na ljudski živčani sustav. Kaciga se može koristiti u neurologiji za liječenje hiperaktivnosti, depresivnih stanja, Alzheimerove, Parkinsonove bolesti. Prema rezultatima istraživanja, rad mozga se poboljšava već nakon četvrt sata od trenutka prvog tretmana.

Uređaj za fotobiomodulaciju mozga je terapijski alat koji se temelji na principu fotobiomodulacije. Ima dobar terapijski učinak na traumatske događaje (moždani udar, traumatska ozljeda mozga i globalna ishemija), degenerativne bolesti (demencija, Alzheimerova i Parkinsonova bolest) i psihičke poremećaje (depresija, anksioznost, posttraumatski stresni poremećaj).

Zbog globalnog starenja, očekuje se da će se broj osoba s demencijom povećavati svakih 20 godina. Osobe s demencijom obično zahtijevaju visoku razinu skrbi, koju većinom pružaju neformalni skrbnici (tj. obitelj i prijatelji). Centri za kontrolu bolesti izvještavaju da više od 16 milijuna Amerikanaca pruža neplaćenu skrb za osobe s Alzheimerovom ili drugom demencijom.

Ovi neformalni njegovatelji i oni kojima pomažu izloženi su povećanom izlaganju depresiji i raznim drugim povezanim zdravstvenim komplikacijama. “Čak ni nakon dugih godina istraživanja, lijek protiv neurodegenerativnih poremećaja (kao što su demencija, Alzheimerova i Parkinsonova bolest)” još nije razvijen. Nekolicina lijekova koji se propisuju za pomoć kod demencije (inhibitori kolinesteraze i memantina) djeluju privremeno i mogu imati značajne nuspojave. Međutim, kvantna medicina pridonjela je puno znanstvenih dokaza koji podržavaju upotrebu fotobiomodulacije kao tretmana za liječenje demencije. Fotobiomodulacija (FBM) je uporaba crvenog ili kratkog infracrvenog svjetla (KIS) za stimulaciju, liječenje,regeneriranje i zaštititu tkiva koje je bilo ozlijeđeno, degenerirano ili je u opasnosti od umiranja. Jedan od najvažnjih sustava ljudskog tijela koji je najpotrebniji za život, i za čije se optimalno funkcioniranje čovječanstvo općenito najviše brine, jest mozak.

Mozak pati od mnogih različitih poremećaja koji se mogu klasificirati u tri velike grupe:

 • traumatski događaji (moždani udar, traumatska ozljeda mozga i globalna ishemija),
 • degenerativne bolesti (demencija, Alzheimerova i Parkinsonova bolest)
 • psihijatrijski poremećaji (depresija, anksioznost, posttraumatski stresni poremećaj).

Postoje znanstveni dokazi da se ove, naizgled različite bolesti, mogu dobro liječiti primjenom kvantne energije. Dokazano je da se na sve ove naizgled različite bolesti može dobro utjecati primjenom kvantnog svjetla na glavu. Postoji čak mogućnost da se FBM može koristiti za poboljšanje kognitivnih sposobnosti kod normalnih, zdravih ljudi. Kod transkranijalnoj FBM (tFBM), kratko infracrveno (KIS) svjetlo često je usmjereno na čelo zbog boljeg prodiranja (bez kose, veća valna duljina).

Infracrveno svjetlo 810 nm može prodrijeti u tjeme i lubanju. Transkranijalne LED diode infracrvenog spektra pružaju protuupalno i antioksidativno djelovanje, ubrzavaju regeneraciju neurona i sinaptičku regeneraciju

Glavne funkcije

KIS svjetlost može probijati kroz lubanju do mozga. KIS apsorbira se citokrom C oksidazom u mitohondrijima. Toplinski izolirani ionski kanali također igraju važnu ulogu. Povećava se protok krvi u mozgu, jača se energija, neuroprotekcija, smanjuju se upale, obnavlja se rad mozga.

Može liječiti traumatske (moždani udar, TBI), neurodegenerativne i psihološke bolesti.

 • Indikacije.
 • Traumatski događaji (moždani udar, traumatska ozljeda mozga i globalna ishemija).
 • Degenerativne bolesti (demencija, Alzheimerova i Parkinsonova bolest).
 • Psihološki poremećaji (depresija, anksioznost, posttraumatski stresni poremećaj).
 • U usporedbi s drugim metodama terapije, poput lijekova, svjetlosna terapija je najsigurniji način liječenja koji ne posjeduje nuspojave. Svjetlosna terapija je dugo poznata u medicini ( posebno crveno i infracrveno svjetlo). Svi klijenti dobro I ugodno se osjećaju nakon tretmana.

Kontraindikacije

 • Izravno izlaganje očima, trudnoća, melanome, smeđe mrlje.
 • Rani i srednji stupanj malignih tumora.
 • Kontraindikacije za bolesnike s akutnim krvarenjima

Izloženost FBM je poput fotosinteze u biljkama. Kada se pravilno koriste, pridržava se intenziteta i vrijeme tretmana, crveno i blisko infracrveno svjetlo smanjuje oksidativni stres i povećava ATP. Poboljšava metabolizam stanica i smanjuje upalu. Ti učinci mogu biti pojačani impulsima, međutim, kada je potrebna analgezija, postoji drugi mehanizam koji najbolje funkcionira kada se primijeni snažna kontinuirana zraka. To se koristi kod migrena i glavobolja.

Princip rada kvantnog šljema:

Citokrom C oksidaza (CCO, također poznata kao kompleks IV) je specifična struktura u mitohondrijima koja djeluje kao fotonski receptor i tako igra učinak FBM ( fotobiomodulatora). FBM sprječava inhibiciju dišnih putova (i posljedično smanjuje pohranu energije) u stanicama koje se nalaze “pod stresom” sekvestrirajući dušikov oksid (NO) i preokrećući pomak kisika u citokrom C oksidazi. To aktivira faktore transakcije koji mijenjaju razine ekspresije gena. Vezanje dušikovog oksida (NO) u mitohondrijima pomoću citokrom kooksidaze (CCO) inhibira disanje stanica. Citokrom C oksidaza, koja apsorbira crvenu ili kratku infracrvenu svjetlost (KIS), disocira dušikov oksid, obnavlja kisik, povećava stanično disanje i tvori adenozin trifosfat (ATP). To pokreće kaskadu unutar staničnih reakcija pomoću dušikovog oksida, reaktivnih kisikovih vrsta (RKV) i cikličkih adenozin fosfata (cAMP) koji imaju blagotvorne učinke na stanice mozga.

Indikacije

 1. Traumatsko oštećenje (moždani udar, traumatska ozljeda mozga i globalna ishemija).
 2. Degenerativne bolesti (demencija, Alzheimerova i Parkinsonova bolest).
 3. Mentalni poremećaji (depresija, anksioznost, posttraumatski stresni poremećaj).
 4. Loš san, bolovi u vratnom djelu kralježnice i dr.

Oboljenja koja se uspješno tretiraju s kvantnim šljemom:

 • Oboljenja mozga
 • Glavobolja i migrena
 • Depresija, fobije, anksioznost
 • Bolesti kralježnice
 • Post inzultno stanje
 • Demencija Praecox
 • Demencija po tipu Alzheimera
 • Parkinsonova bolest
 • Demencija Lewyevih tjelešaca (DLB)
 • Senilna demencija
 • Demencija vaskularnog tipa
 • Demencija transmissible( prenosivog tipa)

Kontraindikacije

 1. Izbjegavajte izravno izlaganje očima, trudničkom trbuhu, melanomu, smeđim mrljama
 2. zabranjeno za uporabu bolesnika s malignim tumorima ranog i srednjeg stadija
 3. Kontraindikacije za bolesnike s akutnim poremećajima krvarenja.

Za kronične bolesti kao što su degenerativne bolesti, preporučena kura liječenja je 3-6 mjeseci. Nakon toga može se napraviti stanka od 1-2 mjeseca te se liječenje ponavlja.

Za kratkotrajne simptome kao što su potres mozga, migrena, depresija i sl. preporučuje se liječenje 1-3 mjeseca.

Ovisno o ozbiljnosti simptoma bolesnika, koristiti 4-6 puta tjedno, 1-2 puta dnevno.

Na početku liječenja preporučuje se pacijentu dati proces prilagodbe. Intenzitet i vrijeme mogu početi s 25% punog vremenskog termina, to jest od 12 minuta. Postupno povećavajte intenzitet i vrijeme.

Nakon razdoblja prilagodbe, može se koristiti intenzitet od 75-100% tijekom 24-30 minuta. Na tajmeru možete birati vrijeme: 6 minuta – 12 minuta – 18 minuta – 24 minute – 30 minuta.

Kvantni šljem koristi oko 256 infracrvenih zraka

Obavezna preporuka i kontrola kod neurologa.

Uz kvantni šljem svaki klijent dobiva metodiku rada s aparatom.

Iz iskustva naših klijenta:

M.S., 56 godina, Beograd, Srbija

Tijekom zadnje godine bila sam depresivna, bezvoljna, kronično umorna do te mjere da sam počela shvaćati ljude koji odluče dignuti ruku na sebe. Imala sam stalne bolove u leđima, posebno u vratu. Loše sam spavala i često sam se budila. Na moju sreću, saznala sam za ovaj uređaj i krenula s terapijom.Već nakon prvog tretmana dobila sam nevjerojatnu energiju i volju. Promjena na bolje odmah je bila drastična. Nemam bolova u leđima, spavam super, imam volju, snagu i energiju kao i prije, raspoložena sam tijekom cijelog dana. Mogu svima preporučiti za korištenje ovaj uređaj. Zahvaljujem zimu Molekula i nj. suradniku u Beogradu.

R.J, 54 godine. Hrvatska

Poštovani, moram opisati svoje iskustvo nakon tretmana s aparatom ” kvantni šljem”. Godine 2019. doživio sam moždani udar, a posljedica je bila oduzetost desne strane tijela. Oporavio sam se, ali sam imao jake glavobolje zbog kojih nisam mogao normalno funkcionirati sve dok nisam počeo s tretmanima. Sada, nakon 5 tretmana, glavobolje su se jako smanjile. Osjećam se snažno, odlično spavam i mogu normalno raditi i živjeti. Ovo stvarno pomaže.

O.M., 26 godina, Slovenija

Već nakon prve uporabe uvidjela sam prednosti uređaja. Budući da imam problem s manjkom energije, aparat mi je pomogao da to nadoknadim. Nakon terapije osjećam se kao da sam se naspavala i odmorila. Moje mentalno i emocionalno stanje promijenilo se na bolje jer sam prestala imati intenzivne negativne osjećaje i depresivne epizode. Bilo mi je puno lakše nositi se sa svakodnevnim obavezama i psihički sam stabilniji

Marina V., Hrvatska

Moja majka ima 85 godina, dijagnosticirana joj je encefalopatija 2. stupnja prije dvije godine. Odnosno, zbunjenost, oštećenje pamćenja, apatija, letargija. Nakon 3. tečaja primjene kvantne kacige, mojoj majci se vratilo dobro raspoloženje, može samostalno obavljati kućanske poslove, kupovati u trgovini. Zaborav se povukao. I dalje ćemo koristiti kvantnu kacigu, jer je napredak očit.

Leon S., Hrvatska

Nakon prometne nesreće prije godinu dana dobio sam parezu lica i smanjen osjećaj desne strane tijela. Počeo sam koristiti tretmani kvantnog šljema prije 2 mjeseca. Već nakon 4-5 tretmana počeo sam dobivati snagu u ramenu, ruci i nozi. Mišici lica se opustili, više nisu ukočeni. Nastavljam koristiti kvantni šljem kod kuće po metodici koju sam dobio. Znam da za kompletni oporavak trebam biti strpljiv ali već sada sam jako zadovoljan rezultatom terapija.

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu košaricu