Tretman kvantne hemoterapije


KVANTNA HEMOTERAPIJA

Izraženi učinak kvantne hemoterapije povezan je s djelovanjem kvantnog zračenja na metabolizam. To povećava oksidaciju energetskih materijala, što dovodi do poboljšanja mikrocirkulacije i utilizacije kisika u tkivu organa.

Metodu kvantne hemoterapije razvio je ruski akademik Meshalkin 1980. godine. S obzirom na činjenicu da su laserski uređaji korišteni u tim godinama u medicinskoj praksi imali malu snagu, taj se postupak obavljao intravenozno kako bi se postigao terapeutski učinak. Takav postupak je dobilo naziv “intravenozno lasersko zračenje krvi”, ili skraćeno “ILZK”.

S razvojem kvantnih tehnologija i povećanjem snage kvantnih terapijskih uređaja, počela se primjenjivati nova metoda neinvazivnog utjecaja na krv pomoću laserskih zraka. Od tada je metoda dobila novi naziv “lasersko zračenje krvi”, ili skraćeno kao “LZK”. S pojavom multifaktorskih kvantnih terapeutskih uređaja koji su zamijenili laserski terapijski aparat s niskim intenzitetom, pojam “laserskog zračenja krvi” je zastario. Moderno ime ove tehnike je “kvantna hemoterapija”, što točnije odražava bit ove vrste kvantne terapije.

Kvantna hemoterapija je metoda neinvazivnog laserskog zračenja krvi u području velikih čvorova arterija i vena pomoću uređaja za polifaktornu kvantnu terapiju.

Mehanizam terapeutskog učinka kvantnog zračenja krvi je uobičajen kod različitih patologija. Izraženi učinak kvantne hemoterapije povezan je s djelovanjem kvantnog zračenja na metabolizam što jača oksidaciju energetskih materijala (ATP) i dovodi do poboljšanja mikrocirkulacije i utilizaciji kisika u tkivima organa. Promjene u mikrocirkulacijskom sustavu povezane su s vazodilatacijom (vazodilatiranjem) i smanjenjem viskoznosti krvi. Klinička praksa dokaza je da prekoračena za 25-30% od norme razina fibrinogena , nakon kvantnog tretmana ona se smanjuje za 38-51%. Kod niske razine fibrinogena, nakon kvantne terapije, obilježava se njegovo povećanje prema normi.

Kvantna hemoterapija se upotrebljava kao analgetička (analgetik), desenzibilizirajuća, biostimulirajuća, imunostimulirajuća, imunokomprijujuća, detoksicirujuća, vazodilatirirujuća, antiaritmijska, antibakterijska, antihipoksična, dekongestantska i protuupalna metoda.

Kvantna hemoterapija je najviše jednostavan i učinkovit način dozvoljavajući brzo stabilizirati i liječiti različite bolesti kako kod odraslih, tako i kod djece.

Glavne indikacije za provođenje kvantne hemoterapije testirane su  praksom. Prije svega među njima potrebno je izdvojiti:

– slabljenje imuniteta;

– alergijske reakcije;

– netretirane bolesti s tendencijom prijelaza u kronični oblik;

– fokalne opijenosti;

– zarazne bolesti;

– narušenje periferne i središnje cirkulacije krvi;

– narušenje metabolizma lipida;

– ubrzavanje procesa ozdravljenja rana;

– reumatske bolesti.

Kardiologija:

koronarna bolest srca (angina pektoris, stanja nakon  srčanog infarkta), srčane aritmije, hipertenzije, miokarditis, kardio.

Pulmonologija:

bronhitis, bronhijalna astma, pneumonija, bronhiektazija, pneumoskleroza.

Gastoenterologija:

peptički ulkus, gastro, hepatitis, kronična kolecistitis, pankreatitis, kolitis, crijevna disbioza.

Neurologija:

neuritis, radikulitis, neuralgije, migrene, glavobolje, cerebralna vaskularna insuficijencija, encefalopatija, tikovi, Tourette-ov sindrom.

Bolesti mišićno-koštanog sustava:

artritis, artroza, bol u donjem dijelu leđa, hernije diska, bursitis, periartritis, frakture, Iščašenje, tetiva ozljede, miozitis, ostruga pete, različite ozljede.

Urologija:

cistitis, pijelonefritis, prostatitis, adenomi prostate 1-2 faze.

Ginekologija:

adnexitis, salpingitis.

Kirurgija:

postoperativni šavovi, opekotine, ozebline, trofički čirevi, upala vena, proširene vene, hemoroidi, endarteritis, ateroskleroza donjih udova.

Otolaringologija:

upala sinusa, kronični i akutni rinitis, tonzilitis, akutni i kronični otitis, ekcem zvukovoda, neurosenzorni gubitak sluha.

Dermatologija:

psorijaza, akne, neurodermatitis, dermatoza, ekcem, furunkuloza.

Endokrinologija:

dijabetes, hiperglikemija, hipotireoidizam, autoimune bolesti štitnjače, poremećaj metabolizma lipida, osteoporoza.

Glavne kontraindikacije za provođenje kvantne hemoterapije su : bolesti krvi sa sindromom krvarenja, trombocitopenija ispod 60.000, akutna groznica, koma, tromboza dubokih vena, razdoblje prije i za vrijeme menstruacije.