Tretman za lice Bijeli Feniks


Tretman „Bijeli Feniks“- iontoforeza kože lica na aparatnom kompleksu E.S.M.A. Favorit

Svaka žena ima svoj vlastiti ideal ljepote, kojoj teži. Bez obzira na ideale ženske ljepote, oni imaju zajedničku značajku – zdrava, glatka i sjajna koža lica.

Iontoforeza je izvrsna tehnika koja pomaže ženama postići željeni rezultat. Iontoforeza pomaže u borbi protiv akni, mitesera, a također se koristi za dubinsko čišćenje, vlaži, hrani ili pomlađuje kožu. Postupak iontoforeze koristi se za uklanjanje vrećica ispod očiju i zaglađivanja bora stimuliranjem proizvodnje elastina i kolagena.

Iontoforeza je učinkovit način uvođenja medicinskih i kozmetičkih preparata u kožu lica, omogućujući duboko hranjenje, vlaženje i pročišćavanje kože. Preparati ili kozmetička sredstva se dugo čuvaju u dermisu, što im omogućuje da liječe kožu iznutra. Postupak se temelji na sposobnosti da se tvari raspadaju na pozitivne i negativne ione. Pod djelovanjem konstantne galvanske struje, aktivne korisne komponente kozmetičkih preparata lako prodiru u duboke slojeve epiderme, zaobilazeći barijeru kože.

 

Što je iontoforeza?

Iontoforeza je tehnika ubacivanja preparata u srednje slojeve dermisa pomoću galvanske struje. Ova struja je sigurna i bezbolna. Nećete osjetiti bol jer će naš stručnjak u početku postaviti trenutne parametre prikladne za Vas.

Prednosti iontoforeze: isključuje oštećenja epidermisa tijekom tretmana, za razliku od injekcija. Nakon tretmana iontoforeze nema rana, crvenila, modrica ili oteklina. Tretman je potpuno siguran i ugodan za pacijenta: ne postoji mogućnost inficiranja kože i pojave ožiljaka.

Kako se radi tretman iontoforeze?

  1. Na početku se otklanja make-up ili nečistoća s kože lica.
  2. Koža lica obrađuje se specijalnim preparatima ili kozmetičkim sredstvom, ovisno o svrsi postupka. To mogu biti lifting kreme, gelovi protiv akni, razni serumi i maske.
  3. Na lice klijenta postavlja se specijalna galvanska maska (namočena u fiziološkoj vodi)  koja je priključena na aparatni kompleks ESMA. Operater kozmetolog bira program iontoforeze ovisno o cilju tretmana i uključuje aparat.  
  4. Nakon završetka tretmana kozmetolog nanosi na kožu lica klijenta hranjivu kremu ili serum.

Tijekom tretmana, koji traje 25 minuta, korisne komponente pripravaka prodiru duboko u kožu. Proces iontoforeze nastaje zbog činjenice da galvanska struja prisiljava ione na kretanje. Nabijene čestice određenog preparata odbijaju se od čestica s istom polarnošću natrag u tkiva. Uz pomoć ovog procesa uklanjaju se dermatološki problemi. Razlika od jednostavne primjene krema, maska, liftinga i seruma je da galvanska struja ionizira kozmetičke i medicinske pripravke. Ionizirani oblik preparata povećava njihovu aktivnost i biodostupnost. Isto tako u procesu iontoforeze sudjeluju ioni tkiva kože koji pojačavaju učinak kozmetičkih pripravaka. Upotreba struje u ovom slučaju korisna je zbog potrebe za stimulacijom metabolizma i povećanjem cirkulacije krvi. Galvanska struja zasićuje kožu kisikom i pojačava osjetljivost dermisa na aktivne sastojke kozmetičkih pripravaka.

Ranije, tretmani iontoforeze provodili su se isključivo u kliničkim uvjetima. Danas, stjecanjem odgovarajuće opreme, tretmani se mogu provoditi kod kuće. No, osim aparata potrebno je imati i kozmetiku visoke kvalitete. Mnogo ovisi o kvaliteti preparata i znanju stručnjaka.

Za provođenje tretmana iontoforeze potrebno imati visokokvalitetnu aparaturu i kvalitetne ljekovite preparate ili kozmetiku. Ako preparat nije sposoban prijeći u ionizirani oblik, stimulacija epidermisa s galvanskom strujom je beskorisna. Važno je koristiti pravilno određenu dozu kozmetičkog sredstva.

 

Iontoforeza pomaže riješiti niz problema.

– Struja proširuje pore. U  kombinaciji s prikladnim sredstvom, iontoforeza uništava lojne čepove u porama i uklanja mrtve stanice kože.

– Postupak iontoforeze koristi kod dobnih promjena kože.

– Povećava se turgor kože i tonus mimičkih mišića

– Galvanska struja stimulira intoksikaciju stanica kože, otklanja bore i poboljšava ten.

– Uklanjaju se vrećice ispod očiju kao i oteklina lica.

– Kod suhe kože iontoforeza se koristi u kombinaciji sa sredstvima za vlaženje kože, što pomaže u vraćanju ravnoteže vode u tkivima.

– Iontoforeza može ukloniti pigmentne mrlje i očistiti kožu od mrtvih stanica. U kombinaciji s određenim preparatima iontoforeza osvjetljava tamne mrlje kože, uništavajući melanin u dubljim slojevima.

Kao i svaki postupak koji koristi galvansku struju, postupak iontoforeze ima niz kontraindikacija:

– trudnoća i dojenje

– prisustvo kardio stimulatora

– slabost sustava srca i bubrega

– epilepsija

– otvorene rane na koži lica

– gljivična oboljenja kože lica

– onkološke bolesti

– prisustvo zubnih metalnih implantata

 

Dolazeći na tretman morate osloboditi kožu lica od ukrasa i nakita. Nemojte planirati važne aktivnosti u sljedeća tri dana nakon postupka, vaša će se koža trebati odmoriti i oporaviti. Nemojte nanositi kozmetiku na kožu 12 sati nakon posjeta nama, kako bi izbjegli iritaciju kože, budući da su pore blago otvorene. Svakako koristite hidratantnu kremu nakon 12 sati.

Stabilan rezultat od metodike uvođenja aktivnih sastojaka u slojeve epidermisa postiže se nakon 5-10 tretmana.